woensdag 22 juni 2016

Vaarwel, Auf Wiedersehen 'Creatief Centrum Heesch'

Adieu, Vaarwel, Auf Wiedersehen, Goodbye!

Na ruim 45 jaar een prominent gezicht in de hobbybranche te zijn geweest, hebben mijn vrouw Margôt en ik besloten dat het moment daar is, om te stoppen met Creatief Centrum Heesch en te gaan genieten van onze 'oude dag'.
Vanaf begin jaren '70 dat hobby mijn werk was, is er veel, ja heel veel veranderd.
Na zelfstandig producent van macramépakketten, kwam ik in dienst bij de redactie van het hobbyblad NaVijven, dat na een aantal jaren uitgroeide naar een hobbyblad voor het gehele gezin. Echter besloot de directie te stoppen met dit tijdschrift: ‘Geknutsel voor padvinders’ noemden ze het!


HobbyHandig

Ik geloofde er wel heilig in, vandaar dat ik in 1982 ‘De Knutselkrant van Nederland’ startte. We stonden toen aan het begin van iets moois: de ‘krant’ (8 zwart/wit pagina’s op A4 formaat) werd een groot succes! Niet veel later groeide deze krant in 1984 uit tot het blad HobbyHandig. We gingen meteen voor een oplage van 50.000 stuks en die vonden vrijwel allemaal hun weg naar de ‘hongerige knutselaars’.


Creatief Centrum Heesch

In 1990 kreeg HobbyHandig er een 'zusje' bij: Poppenhuizen & Miniaturen. Om het tijdschrift kracht bij te zetten openden wij in 1996 het Poppenhuismuseum in Heesch. 


Sinds 2000 werd het museum geleidelijk uitgebouwd tot ‘Creatief Centrum Heesch’, waar in de jaren die volgden onder één dak steeds meer tijdschriften, (Creatief met Foto's, Trend Creatief Sieraden Maken, Handwerk Handig en Knutselkids) en winkels (één van de eerste en later ook de grootste Scrapbookwinkel van de Benelux, daarna ook Kralen Trend Shop, Memory Gift Shop en Kaartenmaakwinkel) werden toegevoegd. De meest recente titel 'Familie in Beeld' over familiegeschiedenis en stamboomonderzoek wordt nog steeds uitgegeven als online-uitgave.

Opheffingsuitverkoop
Zoals gezegd; heel wat veranderingen in de afgelopen 45 jaar binnen de hobbybranche. Maar de grootste verandering is het feit, dat je bij het begin van elk nieuw hobbyseizoen zelf toch weer een jaartje ouder wordt. Dit jaar staat 70 op de teller, een mooie leeftijd om met werken en dus met Creatief Centrum Heesch te stoppen.

Dat ‘vieren’ we met een mooie opheffingsuitverkoop-periode, die op
zaterdag 25 juni start met 10% korting op alle niet afgeprijsde artikelen, korting tot 50% op geselecteerde artikelen en vele andere leuke acties. Zorg dat je er snel bij bent, want dan is er nog de meeste en de mooiste keus. De korting geldt alleen in de fysieke winkel en niet online.

We kijken terug op 45 jaar plezierig hard werken, maar we vinden het de hoogste tijd om te gaan genieten van onze kinderen, onze (inmiddels vier) kleinkinderen en onze rust. We willen nog veel van de wereld zien, lekker genieten en onze hobby's weer hobby te laten zijn.
Mede namens onze jarenlange trouwe medewerksters Diana en Simone, bedanken wij onze klanten voor al het vertrouwen en de leuke, vaak lieve respons die wij hebben mogen ontvangen.

Wij wensen je veel plezier in de toekomst met welke hobby dan ook, als deze maar creatief is!

Met creatieve groet,

Margôt & Wim Kros