woensdag 10 september 2014

Nieuwsbrief september 2014

Terug van weggeweest

Door onder andere de zwangerschapsverloven van Diana en Kiki, hebben onze nieuwsbrieven een tijdje 'on-hold' gestaan. Maar hierbij presenteren we met trots de eerste nieuwsbrief 2.0 van Creatief Centrum Heesch. Dat wil zeggen geen aparte nieuwsbrief meer voor scrapbookers en kaartenmaaksters, maar één nieuwsbrief voor alle creatieve hobbyisten - want tenslotte overlappen scrapbooking, kaarten maken, stempelen, Project Life en Mixed Media, etc. elkaar tegenwoordig!

Op deze blog gaan we je regelmatig op de hoogte brengen van leuke nieuwtjes uit onze winkel, zoals Open Dagen, nieuwe producten, leuke acties, workshops en meer! In het menu rechts ('Blogarchief') kun je, met ingang van deze nieuwsbrief, voorgaande nieuwsbrieven blijven bekijken. Verder vind je bovenaan deze blog algemene informatie over onze winkels, tentoonstellingen, openingstijden/routebeschrijving en een link naar onze webwinkel en workshops & crops. 


Veel leesplezier en graag tot ziens!

Team Creatief Centrum Heesch

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Noteer alvast in je agenda: zondag 12 oktober Open Dag

Er zal over ruim 3 weken weer veel te zien en te leren zijn, want Diny Sprakel, Annie Fransen, Miranda v.d. Bosch, Ineke Bezemer, Mery Cozijnsen, Hanny van Extel en Kim van Ravesteijn geven demonstreren van 10.00-17.00 uur onder andere Pan Pastels, Joy!Crafts, Mixed Media, de Silhouette Cameo en Project Life.

Ook hebben we deze dag speciale aanbiedingen en krijgt iedereen 10% korting aan de kassa (behalve op aanbiedingen, workshops, cadeaubonnen en boeken & tijdschriften).

In het gebouw direct naast Creatief Centrum Heesch houden we weer een magazijnopruiming met kortingen tot 75% op artikelen voor o.a. scrapbooking, kaarten maken, Mixed Media en sieraden maken. 


Dit keer zijn er voor het eerst honderden kant en klare, zelfgemaakte sieraden en accessoires te vinden uit het tijdschrift 'Trend Creatief De mooiste sieraden', oftewel kettingen, armbanden, oorbellen, riemen, broches en zelfs gepimpte schoenen. Ken je mensen in je omgeving die hiervan houden? Breng hen dan zeker op de hoogte van deze collectie, het is de moeite meer dan waard!

Links: sieraden en accessoires / Rechts: scrap-pakketten met daarin papier en 'embellies'


Om aan de vraag naar de populaire scrap-pakketten te kunnen voldoen, zijn de eerste 250 pakketten al klaar! Er zijn er nog meer in de maak en we stellen deze pakketten zorgvuldig samen op thema en kleur, dus er is voor ieder wat wils. 


Ow ja... en koffie, thee, warme chocolademelk en parkeren zijn gratis!

Jij komt toch zeker ook gezellig 12 oktober?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Workshop-programma najaar 2014

Dit najaar hebben we weer een gevarieerd workshop-programma samengesteld. Allerlei hobby's en technieken komen aan bod: van Pan Pastel tot Project Life en van een familiegeschiedenisalbum tot kerstkaarten maken. Of wat dacht je van de eigen handschrift verbeteren d.m.v. de workshops 'Creative Lettering' en 'New Calligraphy'?

Een greep uit onze workshops:
Links: Project Life / Rechts: Pan Pastel
Links: Kerst-labelkaarten maken en kaartenmaaktechnieken / Rechts: A3 Familiegeschiedenis-album
Links: New Calligraphy / Rechts: Creative Lettering

Naast de reeds bestaande groepskorting, krijgen onze cursisten sinds kort ook 10% korting op hun aankopen (behalve op aanbiedingen, cadeaubonnen, workshops, boeken & tijdschriften) op de dag van de workshop. Heb je dus zin in een creatief dagje uit met een luxe lunch?

Bekijk/boek hieronder dan eenvoudig je workshop(s). 


Ben je benieuwd hoe een workshop-dag er bij ons aan toe gaat? Hieronder een impressie van de 'Mixed Media' workshop, die Miranda v.d. Bosch onlangs bij ons gaf:

 Workshopprogramma Creatief Centrum Heesch

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Het hobbyboeken-antiquariaat

Zo goed als nieuw zijn ze. De meeste zelfs helemaal nieuw, want het zijn de boeken die de redacties van 'HobbyHandig', 'HandwerkHandig', 'Poppenhuizen & Miniaturen', 'Knutselkids', 'Trend Creatief De mooiste sieraden' en 'Creatief met Foto's' de afgelopen jaren ter recensie kreeg toegestuurd. Zo'n 4000 dunne en dikke, kleine en grote hobbyboeken – elk voor een leuke prijs (vanaf €1,-).


Onder andere de volgende onderwerpen staan er in de mandjes of op de planken:
kaarten maken – scrapbooking – borduren – haken – breien – papierfiligraan – pergamano – origami – sieraden maken – figuurzagen – knutselen met kinderen – quilten – tekenen – schilderen – boetseren – poppenhuizen – houtbewerking – kerstcreaties – textiel beschilderen – FIMO modelleren, etc.

Kom gauw langs en snuffel tussen deze prachtige collectie achter in onze winkel beneden. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Croppen in Heesch

In het verleden organiseerden we ze al en de laatste tijd kregen we vaak de vraag of we cropdagen hebben, dus vandaar dat we er dit najaar weer een aantal hebben ingepland. Voor degenen die er nog niet bekend mee zijn:

Tijdens een crop-dag komen meerdere hobbyisten bij elkaar om gezellig samen hun hobby te beoefenen. Je gaat hierbij aan de slag met je eigen materiaal en gereedschap in ons workshop-lokaal, die voorzien zijn van veel licht, airco/verwarming en stroompunten.
We hebben meerdere crop-dagen, in diverse thema's (zie onderaan dit bericht). Cropprogramma Creatief Centrum Heesch

De voordelen van croppen op een rijtje:

 • Je gaat aan de slag met je eigen project, maar kunt jezelf laten inspireren door anderen;
 • Het is een dagje uit waarbij je echt toekomt aan je hobby, omdat je niet wordt gestoord of afgeleid (wat thuis eenmaal vaak het geval is);
 • We hebben grote tafels, dus je hebt alle ruimte;
 • Het lokaal is in het gebouw naast Creatief Centrum Heesch, waar o.a. De Scrapbookwinkel en De Kaartenmaakwinkel zijn gevestigd. Grijp je mis op iets, zit je vlakbij onze winkels.
Spreek bijvoorbeeld op één van onze cropdagen in Heesch af met een vriendin elders uit het land (of neem er één mee en deel de benzinekosten), stop je hobbymateriaal- en gereedschap in een koffer en kom gezellig naar Heesch!

Een crop-dag kost €7,50 (inclusief lunch, koffie/thee met cake en frisdrank).

Klik hieronder om de betreffende crop-dag te bekijken/boeken:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Gezelligheid kent geen tijd

En dat geldt zeker wanneer je met je je hobby bezig bent! Omdat veel van onze klanten lang bij ons in de winkel en exposities vertoeven (vergeet vooral de bovenverdieping niet, want daar is ook veel te zien en te winkelen), vonden we dat het in de winkel nóg wat gezelliger mocht worden. 

Dat begint al meteen in de koffiekamer. Er staat nu een lekkere bank met leestafel, zodat de heren, die vaak als 'chauffeur' met de dames mee komen, op een relaxte manier hun tijd kunnen doorkomen. Bovendien staat er een nieuwe koffieautomaat met nog meer mogelijkheden. Let ook op het wandbord met daarop belangrijke mededelingen, acties, e.d.De winkel zelf hebben we gezelliger gemaakt door hier en daar aan de muurstellingen planken te hangen met daarop voorbeelden van werkstukken die gemaakt zijn van materialen die in de buurt van de betreffende plank hangen.Het assortiment van Joy!Crafts is aanzienlijk uitgebreid. Niet alleen wat betreft de mallen, stempels en papieren, maar ook de complete serie loom-elastiekjes. Daarbij vind je tevens een aanbod van veel kralen, lintjes en overige sierraad-accessoires, waarmee je de mooiste volwassen loom-sieraden kunt maken.De snel groeiende hobby 'Familiegeschiedenis en stamboomonderzoek' heeft in de uitbouw beneden een eigen 'winkeltje' gekregen en in de ruimte ernaast is het hobbyboeken-antiquariaat. Meteen rechts van de trap op de bovenverdieping staan nog 'oude' scrapbook en hobby-tijdschriften voor €1,- per stuk - dus uitzoeken maar.Graag tot ziens in ons gerestylde Creatief Centrum Heesch!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Webwinkel weer up-to-date & Nieuwe producten

Door de zwangerschapsverloven stond ook onze webwinkel tijdelijk op een lager pitje... onze excuses hiervoor. Maar de afgelopen weken zijn we heel druk geweest met het updaten van de online winkel met de nieuwste producten uit Nederland en Amerika!

Tip: houd de webwinkel goed in de gaten, want we zullen regelmatig nieuwe producten blijven toevoegen. Onlangs toegevoegd aan onze webwinkel zijn onder andere de volgende producten/lijnen:
De nieuwste lijnen van BoBunny: Dot Chevron, Souvenir, Wild Card, Madeleine, Candy Cane Lane &
BoBunny lijnen in onze webwinkel


De nieuwste lijnen van Prima Marketing: Epiphany, Cigar Box Secrets en Coffee Break


De nieuwste lijnen van Teresa Collins: Nine & Co, Life Emporium, Tinsel and Company

Klik hier om bovenstaande lijnen van Teresa Collins te bekijken/bestellen. 

De eerste pepernoten liggen al in de supermarkten, maar bij ons vind je zelfs al de eerste 
kerstproducten. Voor de kaartenmaaksters zijn dit producten van Joy!Crafts en Marianne Design (zie hieronder), voor Project Lifers diverse journaling cards (zie hieronder), voor stempelaars de eerste kerststempels en voor de scrappers onder ons lijnen van o.a. Bo Bunny en Teresa Collins (zie hierboven).


De eerste Kerst-producten van Joy!Crafts (links) en Marianne Design (rechts)

Klik hier om de nieuwste producten van Joy!Crafts te bekijken/bestellen.
Klik hier om de nieuwste producten van Marianne Design te bekijken/bestellen.

Journaling-cards rondom Kerstmis
Klik hier om bovenstaande journaling-cards te bekijken/bestellen.

Wil je ons volledige assortiment zien? Kom dan naar Heesch, want daar vind je nog véél meer producten, waaronder de onlangs binnen gekomen nieuwe:
 • Kaisercraft Collections: 'Yuletide', 'Basecoat Christmas', 'Teddy Bear's Picnic' en 'Mix & Match'
 • Dutch Doobadoo artikelen, zoals 'Mask Arts', 'Paper Arts', 'Card Arts', 'Cardboard', etc. 
 • Simple Stories-lijnen: 'The Story of Us' en 'Legacy'
 • Prima Marketing Color Bloom sprays
 • WRMemoryKeepers-lijnen: 'Indian Summer' en 'Farmers Market'
 • My Mind's Eye (Jubilee) lijnen: 'Mint Julep', 'Sherbet', 'Tangerine', 'Wild Berry' en 'Sleigh Bells Ring'
 • Dylusion stencils
 • Studiolight producten, waaronder knip- en basisvellen van 'My Botanic Garden' en 'Scandinavian Winter', knipvellen van: Tres Chic, Industrial, diverse uitdrukvellen en 3D-boeken
 • Nieuwste knipvellen van: Nellie Snellen, Yvonne Creations, Marianne Design
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
4 oktober: Dierendag. Zet je huisdier in het zonnetje

Het is alweer bijna Dierendag! Tip: maak leuke foto's van/met je trouwe viervoeter en verwerk deze in je lay-outs of op een kaart of schilderij. Dit jaar zijn bij ons 2 nieuwe dieren-lijnen verkrijgbaar. De vintage-liefhebbers onder ons zullen vallen voor 'Raining Cats & Dogs' van Graphic45. Ga je liever voor modern, dan is 'Happy Tails' van het merk BoBunny iets voor jou. Joân Voets maakte voor ons een aantal vrolijke, liefdevolle lay-outs met de BoBunny-lijn - zie hieronder het resultaat.Klik hier om Raining Cats & Dogs te bekijken/bestellen. 
Klik hier om Happy Tails te bekijken/bestellen. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Jouw familiegeschiedenis in een A3-album

Al zo'n 14 jaar is de hobby scrapbooking populair in Nederland en al net zo lang bestaat De Scrapbookwinkel in Heesch. Bij scrapbooking staat de persoon en/of het gezin centraal bij het maken van lay-outs - met name tijdens belangrijke gebeurtenissen in het heden zoals huwelijk en geboorte, maar ook vakanties, familiefeesten, Kerstmis, etc.Heb jij het geluk dat je in het bezit bent van foto's en documenten van je voorouders? En wil je dit voor jezelf of voor (één van) je familieleden verwerken in een album? Duik dan eens het verleden in en leg je familiegeschiedenis vast, waarbij persoonlijke familieherinneringen, oude foto's, nostalgie en stamboomonderzoek een belangrijke rol spelen. 

Bij het onderwerp familiegeschiedenis worden voornamelijk 'klassieke' scrapbooktechnieken gebruikt zoals het werken met eye-lets, de fotorandschaar, dymo lettertang, rubberen letterstempels en technieken zoals compositie-plakken, matten, scheuren en distressen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van speciaal ontworpen vintage knipvellen. Toegepast in het A3-album ziet het er als volgt uit:Omdat het regelmatig voorkomt, dat er relatief grote (archief)stukken ingeplakt moeten worden, is er een nieuw formaat album met showtassen ontwikkeld, waarin speciale A3 dessin- en cardstockvellen geschoven kunnen worden:


Bovenstaande artikelen en meer zijn verkrijgbaar in Creatief Centrum Heesch. Ook zijn ze te bestellen via webwinkel.familieinbeeld.nl


Wil je zelf aan de slag met zo'n album en ben je op zoek naar inspiratie? Bezoek dan www.familieinbeeld.nl en abonneer jezelf gratis op de online nieuwsbrief-magazine. Enthousiast geworden? Volg dan op zaterdag 22 november de thema-workshop over deze leuke- én leerzame hobby! Klik hier voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.
Je kunt dan meteen op de bovenverdieping de inspirerende tentoonstelling 'Familiegeschiedenis en stamboomonderzoek' bezoeken. Toegang is gratis.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Facebook

Wil je tussentijds ook op de hoogte worden gehouden? Ga dan naar onze Facebook-pagina op www.facebook.com/creatiefcentrumheesch.nl en klik op 'Vind ik leuk'. Je krijgt dan een melding als we (wekelijks) berichten plaatsen over o.a. nieuwe workshops, producten en leuke acties.